perjantai 29. heinäkuuta 2016

Museovirastossa logoisat oltavat

Museovirastossa on päädytty siihen, että kaikkeen auttaa uusi logo. Kansallismuseolle hankittiin jokin aika sitten uusi logo, jonka laatimiseksi maksettiin viivottimen omistavalle* konsulttitoimisto agentuuri LEEEEEEEEEEEEEROY JENKINSILLE! sellainen summa rahaa, että neljännes Museoviraston henkilökunnasta piti lapioida pihalle rahoituksen saamiseksi. Lisäksi viraston piti pistää Senaatti-teurastamon kautta lihoiksi muutama kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde, joiden kunnostamiseksi myyntikuntoon osana Suomen kansan kulttuuriperintöä oli useina vuosina käytetty Museoviraston myöntämiä korjaus- yms. avustuksia.

Alla Kansallismuseon uusi logo, jota Mensa epäilee pöllityksi kuviopäättelytesteistään:

Kuva: http://www.museot.fi/uploadkuvat/museokuvat/KM_logo_vaaka_su_ru_Agency_Leroy.jpg
Arkeologiassa blogisee on saanut haltuunsa viraston arkistosta ehdotuksia Museoviraston uudeksi logoksi:
Suomalaisuutta korostava "Perussuomalaisten ristinolla, taso vaikea"

Ristinollateemalla leikittelee myös logoehdotus: "Tuleva budjetti"

Logoehdotus "Tuleva budjetti" eli nollaa nähtävissä.


Peliteemalla leikitteli myös logoehdotus "Museonoupotus":



Museovirasto on hylännyt suoriin viivoihin perustuvan visuaalisen kikkailun ja on päättänyt ryhtyä myös uudistamaan makkaroihin perustuvaa logoaan. Logon on tarkoitus kuvastaa Museoviraston henkistä tilaa. Arkeologiassa blogisee on päättänyt osallistua konsulttikilpailuun omilla ehdotuksillaan.

Ehdotuksien perustana on, että viraston vanhan logon makkarat muutettaisiin kätevällä piirustustempulla levällään oleviksi jaloiksi. Tämä osoittaa rohkeasti, että virasto seisoo omilla jaloillaan.

Vanha logo ja uusi logo:






Logosta voidaan valmistaa erilaisia muunnoksia, esimerkiksi tämä jossa korostetaan, ettei virastolaisilla ole jalkojen välissä mitään ts. munaa vastustaa nykymeininkiä:



Toisessa versiossa korostetaan anglosaksien käyttämän ilmaisun mukaisesti, että Museovirasto on "bend over a barrel".




Logosta on tehtävissä versio "Terveisiä Sipilälle ja kiitos leikkauksista!":


Etenkin viimeisin ehdotus on miellyttänyt sisäisessä kyselyssä virastolaisia ja sille on ehdotettu myös nimiä "Hallituksen leikkauksissa on aukko", "Hallituksen leikkauksissa on nyrkin mentävä aukko" tai "Aurinkoinen tervehdys kulttuuri- ja museoaloilta".


*taloudellisista vaikeuksista johtuen Museovirasto on joutunut myymään oman viivottimensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti